DA LI STE ISPRATILI INCIDENT SA DODJELE OSKARA?

DA LI STE ISPRATILI INCIDENT SA DODJELE OSKARA?

Ako niste ispratili dodjelu Oskara, onda ste se sigurno zapitali ลกta se dogodilo kada su se na druลกtvenim mreลพama pojavile objave i snimci incidenta sa Will Smithom.

๐—”๐—น๐—ถ, ๐˜‡๐—ฎ๐˜€ฬŒ๐˜๐—ผ ๐—บ๐—ถ ๐—ฝ๐—ถ๐˜€ฬŒ๐—ฒ๐—บ๐—ผ ๐—ผ ๐˜๐—ผ๐—บ๐—ฒโ“

Naime incident je nastao usljed neumjesne ลกale koju je voditelj napravio na raฤun Willove supruge povodom njene frizure koja je posljedica gubitka kose.

Zato, ovih dana, cijeli svijet govori o ๐—”๐—Ÿ๐—ข๐—ฃ๐—˜๐—–๐—œ๐—๐—œ.

Alopecija je priliฤno ฤesta i moลพe se dogoditi iz raznih razloga. U veฤ‡ini sluฤajeva predstavlja tegobu viลกe iz kozmetiฤkih i psiholoลกkih razloga, a ponekad je i prvi znak vaลพne sistemske bolesti. Najฤeลกฤ‡e do nje dolazi kada imunoloลกki sistem napadne folikule dlake, a kao posljedica se javlja opadanje kose.ย 

๐‘จ๐’๐’๐’‘๐’†๐’„๐’Š๐’‚ ๐’‚๐’“๐’†๐’‚๐’•๐’‚ se odnosi na gubitak kose u peฤatima.ย 
๐‘จ๐’๐’๐’‘๐’†๐’„๐’Š๐’‚ ๐’•๐’๐’•๐’‚๐’๐’Š๐’” predstavlja potpuni gubitak kose i predstavlja krajnji stadijum.ย 
๐‘จ๐’๐’๐’‘๐’†๐’„๐’Š๐’‚ ๐’–๐’๐’Š๐’—๐’†๐’“๐’”๐’‚๐’๐’Š๐’” podrazumijeva opadanje kose sa glave, ali i dlaka sa drugih djelova tela.
๐‘ซ๐’Š๐’‡๐’–๐’›๐’๐’‚ ๐’‚๐’๐’๐’‘๐’†๐’„๐’Š๐’‹๐’‚ je pojava gdje su dlake oslabile pod uticajem faktora poput sresa, hroniฤne bolesti, ljekova, prehrambenih navika i zraฤenja.
๐‘ป๐’†๐’๐’๐’ˆ๐’†๐’๐’Š ๐’†๐’‡๐’๐’–๐’—๐’Š๐’‹๐’–๐’Ž predstavlja tanjenje i prorjeฤ‘ivanje kose.
๐‘ป๐’“๐’‚๐’Œ๐’„๐’Š๐’๐’๐’‚ ๐’‚๐’๐’๐’‘๐’†๐’„๐’Š๐’‹๐’‚ odnosi se gubitak kose koji nastaje kada se korijen dlake stalno izloลพen izvlaฤenju (npr. ฤesto zategnuto vezivanje kose).
itd.

Ako ste primijetili znakove tanjenja, prorjeฤ‘ivanja i opadanja kose, pozovite nas i zakaลพite termin kod naลกe ๐™™๐™ง ๐™€๐™ก๐™š๐™ฃ๐™š ๐˜ผ๐™ง๐™จ๐™ค๐™ซ๐™š, ๐™ฉ๐™ง๐™ž๐™๐™ค๐™ก๐™ค๐™œ๐™– – ๐™จ๐™ฅ๐™š๐™˜๐™ž๐™Ÿ๐™–๐™ก๐™ž๐™จ๐™ฉ๐™š ๐™ฏ๐™– ๐™ ๐™ค๐™จ๐™ช, da bi na vrijeme dobili dijagnozu i plan terapije-tretmana.

ย 

Podijelite ovu objavu:

Uvijek tu za Vas!