ESTETSKA MEDICINA

Nehirurška tj neinvazivna estetska medicina podrazumijeva uglavnom injektabilne tehnike različitih materijala ili kombinaciju istih, zavisno od indikacije, a ucilju usklađenja vizuelne ljepote sa onim kako se osoba osjeća iznutra.

Naš cilj je uvijek prirodan izgled prilagođen fizionomiji llica i karakteru osobe, da izgledate bolje a ne drugačije.

Prije izvođenja svake procedure, obavlja se detaljan razgovor sa doktorom estetske medicine, gdje doctor savjetuje pacijenta o potrebnim tretmanima u skladu sa fizionomijom lica, kvalitetom kože, karakterom I željama pacijenta. Takođe, pacijent se upoznaje o planu i toku tretmana kao i potencijalnim kontraindikacijama i komplikacijama.

Svako lice je priča za sebe, zato je važno saslušati savjete ljekara koji će vas voditi kroz ovaj proces na način da prirodno istakne vašu ljepitu, bez pretjerivanja i “izvještačenog” izgleda.

Koža u procesu starenja gubi svoj volumen i elastičnost, kao i masno tkivo koje se najbolje nadoknađuje primjenom dermalnih filera.

Osnovna komponenta dermalnih filera je hijaluronska kisjelina, koja je prirodni sastojak kože. Hijaluron daje koži volumen i dodatno je hidrira. Nakon aplikacije hijaluronskog filera, koži se vraća volumen i hidriranost a bore se vidno smanjuju. Lice dobija odmoran i svjež izgled.

Svaka regija na licu može da se tretira filerima - jagodice, podočnjaci, temporalne zone, nazolabijalne brazed, popunjavanja usana, kao I nehirurška korekcija nosa I oblikovanje brade i donje vilice (jawline).

Primjenom filera se eliminišu fine linije i bore, konturiše lice, vraća volumen obrazima i jagodicama, povećava volumen usana i pravi cjelokupni lifting lica.

Sa neophodnom količinom u jednom aktu je moguće dobiti željeni rezultat. U praksi najpre se radi jedan do dva mililitra, pa se nakon nekog vremena dodaje još materijala, ukoliko je potrebno. Što je koža zrelija i sa vidnijim tragovima starenja, neophodna je veća količina materijala.

Botoks tj Botulinum toxinje pročišćeni protein koji proizvode bakterije clostridium botulinum.

Razblažen, botoks se koristi za opuštanje mišića na licu kako bi se ublažilo pretjerano mrštenje i druge izražene facijalne ekspresije i samim tim se ublažile duboke bore, a spriječilo stvaranje novih.

Tačna doza preparata se injektuje u određene tačke u jednoj ili sve tri regije- čelo, između obrva i oko očiju.

Iako je tačno da ova procedura utiče na ograničavanje pokreta mišića, kada iskusan ljekar specijalista pravilno odredi dozuzadržava se normalna mimika lica.

Kada se primjenjuje u dvadestim godinama tada služi kao prevencija – da bi se odložila pojava prvih bora i usporio proces starenja.

U tridesetim godinama botoks ima ulogu održavanja mladalačke svježine lica što duže i uklanja prve borice.

Kada nastupe četrdesete godine tada botoks služi za uklanjanje bora, čak i dubokih, te vraćanje mladolikog izgleda.

Osim toga što se koristi za uklanjanje bora, koristi se i za hiperhidrozu - pretjerano znojenje ispod pazuha, kao I za sprječavanje prekomjernog znojenja dlanova

Profilo je hijaluronski kolagen stimulator sa efektom bioremodelinga kože i potkožnog masnog tkiva i trenutno je najtraženiji proizvod za najprirodnije podmlađivanje I održavanje kvaliteta kože.

Za razliku od filera koji djeluju lokalno, Profhilo utiče na sintezu kolagena i masnih ćelija i zato ima dragocjen efekat vezan za kvalitet kože i potkožnog tkiva. Efekti koje postižemo ovim tretmanom su: intezivna hidratacija i sjaj lica, stimulacija sinteze kolagena, poboljšanje tonusa, bolja tekstura kože i smanjenje bora. On što je važno jeste da ne utiče na volumen i fizionomiju lica. Profhilo tretman je za one pacijente koji žele da izgledaju svježe, odmorno i zdravo – da budu najbolja verzija sebe.

Ovaj tretman je idealan kako za mlade (30-40 godina), tako i za starije osobe (40-60 godina), takođe pogodan je i za mušku populaciju. Za mlade osobe poslije 30. godine života se preporučuje kao prevencija starenja kože, a za zrelu kožu djeluje na poboljšanje tonusa i zatezanje kože lica, vrata, dekoltea i šaka.

Bioarmiranje je inovativni i jedinstven koncept u antiaging-u labaratorije Revitacare, Francuska.

Pacijent u jednom tretmanu dobija holistički regenerativni tretman cijele regije lica, odnosno vrata i/ili dekoltea i korekciju vidljivih znakova starenja (lifting, nadoknada volumena, korecija bora, podočnjaka...). 

Metoda podrazumijeva da se u istom tretmanu po odredjenom protokolu aplikuju zlatni regenerativni fileri Revitafill Xtra i Cytocare skinboosteri, čime se postižu odlični rezultati u podmlađivanju, koji su odmah vidljivi, ali i dugoročno dobijamo efekte stimulacije i reizgradnje tkiva kože. 

Koža je tretirana u svim slojevima i cijelom površinom lica/vrata/dekoltea. 

Istovremenom primjenom regenerativnih filera i skinboostera se postiže armaturni efekat liftinga i nadoknade volumena, popunjavanje linija i bora, remodelovanje, biostimulacija, ali i snažna hidratacija i ishrana svih slojeva kože aktivnim supstancama (bogati kompleks od 20 aminokiselina, 11 vitamina, 17 minerala...). 

PRP je estetski tretman podmlađivanja kože koji koristi faktore rasta iz krvi samog pacijenta. Upravo zato što je krv pacijenta glavni materijal, ovo je procedura sa najmanjim stepenom alergijskih reakcija. Ovom metodom koža se regeneriše, podstiče se bolji protok krvi što dovodi do bolje ishranjenosti, kao i stimuliše stvaranje novog kolagena. Rrezultat cijelog tretmana je svježa, jedra koža boljeg tonusa i elastičnosti.

 

U estetskoj medicini PRP se koristi za regeneraciju, podmlađivanje kako lica, tako i vrata, dekoltea i šaka.

U našoj Ustanovi koristimo RegenLab centrifugu i epruvete Švajcarsog proizvođača, najvišeg kvaliteta procesa separacije plazme.

Može se raditi PRP sa čisto dobijenom plazmom iz krvi pacijenta, ili PRP Cellural Matrix gdje se krv obrađuje u posebnim epruvetama koje imaju dodatak hijaluronske kisjeline.

PRP tretman djeluje na kožu iznutra usporavajući procese starenja kože, podmlađuje i hrani ćelije, bori se sa aknama, ožiljcima, pjegama, borama, opuštenom i suvom kožom. Sa druge strane, hijaluronska kisjelina je jedan od glavnih sastojaka kože, koji joj daje čvrstinu, elastičnost i mladalački izgled.

Uvijek tu za Vas!