Biorevitalizacija

Biorevitalizacija

Biorevitalizacija je injekciona metoda, kojom se hijaluronska kisjelina, aminokisjeline i vitamini ubrizgavaju direktno u kožu. Ovom metodom se vraća hidriranost koži, tonus i elastičnost, a koža u cjelosti djeluje zdravije, sjajnije i jedrije.

Šta je razlika između mezoterapije i biorevitalizacije?

Iako na prvi pogled djeluju isto, biorevitalizacija je kompleksnija metoda, koja se radi sa hijaluronskom kisjelinom visoke molekulske mase, koja se u koži zadržava mnogo duže, samim tim i njen efekat duže traje. Za razliku od mezoterapije, kod biorevitalizacije je uglavnom neophodan manji broj tretmana. Mezoterapija se uglavnom preporučuje kao dodatna njega kod mlade kože kojoj je potrebna dodatna ishrana ili kod već starije tretirane kože, kao vid održavanja.

Šta možete da očekujete od biorevitalizacije?

Glavni sastojak svih biorevitalizacijskih koktela je hijaluronska kisjelina. Hijaluronska kisjelina pored toga što koži vraća hidriran izgled, uklanja i nepravilnosti na njenoj površini, a kombinacija aminokisjelina i vitamina, kožu hrani iznutra i tako usporava proces starenja. Aminokisjeline stimulišu fibroblaste i na taj način dolazi do sinteze kolagena, koji koži daje ljepši i zdraviji izgled. Biorevitalizacija može da ublaži pliće bore, kao i da ubrza regeneraciju kože.

Ko je kandidat za biorevitalizaciju?

Pored toga što biorevitalizaciju možete uvrstiti u svoju redovnu njegu kako biste sačuvali lijep i njegovan izgled, ona se preporučuje kod suve i dehidrirane kože, na kojoj se vide prvi znaci starenja, kao i kod fotostarenja ili oštećenja nastalih od prekomjernog izlaganja Suncu.

Kako izgleda sam tretman?

Kao i kod svih drugih tretmana, prije same procedure naš ljekar određuje tip i kvalitet kože, kao i eventualne promjene. Zajedničkim dogovorom dolazimo do izbora jednog od mnogobrojnih biorevitalizacijskih koktela koje imamo u ponudi. Sam tretman je minimalno bolan, za one koji to žele, možemo aplikovati lokalnu anesteziju. Nakon tretmana ostaje vidljivo minimalno crvenilo i sitna ispupčenja, koja do kraja dana spontano prolaze. Nakon tretmana primjenjujemo hidratantnu masku i završnu njegu.

Koliko je neophodno tretmana?

Uglavnom biorevitalizacija se radi kao serija od tri tretmana , najčešće u razmaku od oko mjesec dana. Nakon toga se tretman ponavlja za šest mjeseci ili godinu dana.

Ovaj tretman pored lica, može da se radi na vratu, dekolteu i šakama.  Ponekada može da se kombinuje sa Botoxom.

Nakon tretmana:

1.Obavezno izbjegavanje izlaganja Suncu

  1. Nanošenje zaštitnog SPF faktora
  2. Pratiti savjete za njegu našeg ljekara
  3. Izbjegavajte šminku, saunu, teretanu, bazen, sve aktivnosti sa pojačanim znojenjem u narednih 24 sata

Trajanje tretmana

Tretman u zavisnosti od regije traje od 15 do 20 minuta.

Sve informacije su informativnog karaktera, prije svake procedure klijent se dogovara sa ljekarom o svim koracima, procedurama, kao i dobija savet za njegu nakon tretmana.

Podijelite ovu objavu:

Uvijek tu za Vas!