Dr Vorobeva Ljudmila Ivanovna

doktor medicine

Članica Evropskog udruženja radiologa i Ruskog Asociiacije radiologa
Doktor medicinskih nauka

Diplomirala je 1998.gdine na Voronješkoj medicinskoj akademiji “V.I. NN Burdenko” sa diplomom pedijatrije i radiologije. Od 1998. do 2013. godine radila je kao radiolog u Voronješkom regionalnom kliničkom konsultativnom i dijagnostičkom centru (VRKKDC). Uporedo s tim, od 2002. do 2013.godine predavala je na Katedri za instrumentalne metode dijagnostike državne medicinske akademije “NN Burdenko”. 2006. godine doktorirala je i dobila zvanje Doktora medicinskih nauka na Odjeljenju za biomedicinu na temu „Analiza, modeliranje i algoritmizacija procesa dijagnostikovanja vertebrobazilarne insuficijencije savremenim metodama radiološke dijagnostike.

Dr Vorobeva je autor više od 20 naučnih članaka u ruskim i međunarodnim publikacijama.

Osim primarne specijalizacije pedijatrije, dr Vorobeva se kontinuirano edukovala iz oblasti radiologije, te je 2002. godine položila specijalizaciju iz ultrazvučne dijagnostike, a 2005. godine završila obuku za magnetnu rezonancu i skener na MAPO-u u St. Petersburg. 2009. godine, vodjena interesovanjem za kvantnom medicinom, edukuje se za dijagnostičara u toj oblasti.

Od 2009. do 2010.godine uporedo sa radom u VRKKDC, obavljala je i dužnost radiologa u Urgentnom centru. A 2010. godine dobija položaj Načelnika Odjeljenja za radiologiju na VRKKDC, i postaje stalna  članica medicinske komisije za radnu i vojnu medicinu i sudska vještačenja. Ovu funkciju je obavljala do 2013. godine, kada prelazi na radno mjesto radiologa u dijagnostičkom centru Medexpert. Godinu dana kasnije, dobija poziciju Medicinskog direktora grupacije MRI centara “MRTshka” gdje nastavlja da radi kao i radiolog. Dr Vorobeva se 2015. godine seli u Crnu Goru, ali nastavlja saradnju sa ovim centrom kroz telemedicinu sa pozicijom radiologa.

Sa dolaskom u CG dr Vorobeva dobija nostrifikaciju diplome doktora medicina i otpočinje rad u PZU Rezidencija Zdravlja Kerber kao ljekar opšte medicine, kvantne medicine (biorezonanca) i radiološki tumač i konsultant. Takodje, obavlja funkciju medicinskog menadžera za pacijente ruskog porijekla. Dr Vorobeva, prateći svjetske trendove i napredak medicine, kontinuirano se edukuje u okviru svojih specijalizacija. Tako, 2019. godine dobija sertifikat za Magnetnu rezonancu u mamologiji.

Dr Liudmila Vorobeva vjeruje da njeno profesionalno i akademsko iskustvo i stečeno znanje iz Rusije, daje doprinos u tretiranju pacijenata u Crnoj Gori.

Uvijek tu za Vas!