📍 ul. Slovačka 31 (Nova Dalmatinska)

Uklanjanje virusnih bradavica- kondiloma – RADIOTALASIMA

Početna/Djelatnosti/Urologija/Uklanjanje virusnih bradavica- kondiloma – RADIOTALASIMA
Uklanjanje virusnih bradavica- kondiloma – RADIOTALASIMA 2017-09-28T13:49:18+00:00

KONDILOMI KOD MUŠKARACA

Kondilomi (Condylomata acuminta) ili genitalne bradavice su promjene nastale na koži ili sluzokoži genitalija, koje nastaju infekcijom virusa HPV i spadaju u najčešće prenosive bolesti.
Kondilomi kod muškaraca manifestuju se kao male roze tačkice ili izrasline koje izgledaju kao bradavice, ili kao crvene, roze i bijele fleke u ravni kože na genitalnom predjelu koje se ispoljavaju promjenom boje tkiva. Mogu biti jedva primjetne promjene ili se razvijati u obliku vijenca. Ove promjene prenose se polnim putem i oko 2/3 osoba koje imaju kontakt sa zaraženom osobom mogu dobiti virus. Muškarci su u većini slučajeva samo prenosnici. Vrijeme inkubacije virusa može biti od mjesec dana do dvije godine, najčešće se promjena ispoljava nakon tri mjeseca od intimnog kontakta sa inficiranom osobom.

Bitno je da se promjene uklone čim se pojave prvi simptomi HPV virusa, kako ne bi došlo do nastanka malignih promjena.

U našoj Poliklinici uklanjanje kondiloma vrši se RADIOTALASIMA. Radiotalasi  prodiru do korijena kondiloma, na tretiranom mjestu se pravi zaštitna krastica nakon koje ostaje mlada koža koja se revitalizuje. Broj tretmana je individualan, jer zavisi od otpornosti organizma.