­čôŹ ul. Slova─Źka 31 (Nova Dalmatinska)

Pregled dermatovenerologa

Po─Źetna/Djelatnosti/Dermatohirurgija/Pregled dermatovenerologa
Pregled dermatovenerologa 2017-09-28T13:13:08+00:00

Šta je dermatološki pregled?

Dermatolo┼íki pregled┬áje vrsta specijalisti─Źkog pregleda koji obuhvata pregled ko┼że i sluzoko┼że celog tela i ko┼żnih dodataka : noktiju i kose.

Pregled je bezbolan, ne zahteva pripremu pacijenta ,obavlja se preledom golim okom ili nekim od aparata lupom i na─Źe┼í─çe dermatoskopom. a osim pregleda lupom-uveli─Źavaju─çim staklom i lampom, za pregled pigmentacija i nepigmentovanih promena na ko┼żi i sluzoko┼żama koristi se dermatoskop sa mernim podeocima i svetlom.Za pra─çenje pacijenata sa neuobi─Źajenim ili rizi─Źnim promenama na ko┼żi koristi se fotoaparat sa dermatoskopom. Pregled prose─Źno traje oko 20-30 minuta , zavisno od stanja bolesnika i te┼żine bolesti.

Dermatološki pregled obuhvata:

  1. Anamnezu ÔÇô uzimanje podataka o postoje─çim tegobama i smetnjama.
  2. Li─Źnu i porodi─Źnu anamnezu- podatke o prethodnim i sada┼ínjim ko┼żnim i drugim bolestima od zna─Źaja, alergijama , lekovima koje pacijent uzima i bolestima kod krvnih srodnika )
  3. Dermatološki pregled (status)
  4. Zavr┼íno mi┼íljenje i odre─Ĺivanje terapije
  5. Dopunske dijagnosti─Źke ili estetske procedure : biopsije promena na ko┼żi, uklanjanje bradavica te─Źnim azotom ili radiotalasnim aparatom, hemijski piling za uklanjanje fleka i vra─çanje elasti─Źnosti i ujedna─Źavanje tena, konturiranje lica i ubla┼żavanje bora hijaluronskom kiselinom